torsdag 29 oktober 2020

Tack alla som ville och kunde komma igår den 28 okt. När jag kom hem vid 02:00 och fått landa något så kunde jag konstatera att det blev en magisk toppenkväll tillsammans mer. Så kul att se lite nya ansikten och därmed nya medlemmar. Något som klubben faktiskt blivit lite bortskämd med det senaste 1,5 åren. 

Temat för kvällen var "cherry sherry" -  dvs, sherrylagrad whisky. Kvällens vinnare blev en rejält fatstark (64,4%) Highland Park - det var rejält god måste jag säga. Utöver detta så testade vi en ung Arran (the Bodega), Kavalan sherry oak, Aberlour A'bunadh (version 066) samt Tamdhu (grand reserva).  

Efter lite meck i köket så serverades en helstekt hjortfilé med pommes dauphinoise smaksatt med västerbottenost, friterad svartkål, stekta trattkantareller samt en mustig och kryddig rödvin och blåbärssås. Vinet blev även det en höjdare till köttet :). Många ville ha receptet på såsen och den kommer jag att lägga ut här för den som vill göra den. Vi avslutade middagen med bananasplitt a la Mange samt go kaffe. 

Ett extra stort tack till Björn som hjälpte mig i köket med plating, Magnus och Ronny som fixade med kaffe, avdukning och mycket annat, Petra för bilder samt Arne som kollade att allt var ok i lokalen och annat. Sen får jag även tacka gårdagens nattsuddare Stefan och Peter som höll mig sällskap och hjälpte mig med bord och plock.

Vi skjuter på den tänkta Bowmore provningen till våren och siktar nu på ett nytt tema för årets sista provning. I går nämnde jag den 2 dec men lokalen är bokad då så det blir den 9 december. Återkommer med tema samt mat inom kort samt utskick till denna bokning. 

Vi ses snart igen,

Slainté 

Magnus







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar