Godkväll,
På förfrågan från så många kommer här mitt recept på vaniljpannacotta med lakritspulver, hallonsås och turkisk peppar eller peber som det står på påsen.
Recept:
Pannacotta:
500 g vispgrädde
3 st gelatinblad
125-150 g socker (jag tycker 125 g räcker men välj själv)
1 vaniljstång
1-2 msk lakritspulver
Hallonsås:
500 g frysta bär, ex hallon eller jordgubbar (funkar även med färska)
70 g socker
2 msk citronsaft
1-2 msk vatten
Topping:
Krossad turkisk peppar, färska hallon/jordgubbar och mynta/citronmeliss för garnering
Gör så här:
Börja med pannacottan. Häll grädde i en kastrull. Splitta vaniljstången och skrapa ut innehållet och lägg både skrapet och stången i grädden. Tillsätt socker. Vispa/rör till smeten börjar sjuda (viktigt att smeten inte kokar). Dra smeten och åt sidan. Blötlägg gelatinbladen i ljummet vatten i ca 10 min. Krama ur allt vatten från gelatinbladen och tillsätt den varma smeten. Värm upp igen under omrörning till gelatinet löst sig. Han till sist i lakritspulver. Vispa så att det löser sig i smeten. Sila smeten genom en sil för att ta bort vaniljstång och och ev oupplöst lakritspulver. Häll direkt över i små portionsformar. 4 stora eller 6 st mindre räcker smeten till. Ställ formarna kallt i 4-6 h i kylskåp.
Blanda bär, socker, citronsaft och vatten i en kastrull. Låt småkoka i ca 10-15 min. Sila genom en finmaskig sil och låt svalna helt.
Vid servering toppa pannacottan med hallonsåsen, krossad turkisk peppar och några färska bär och ev en grön kvist. Njut!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar