torsdag 20 februari 2020

Tack alla som kom på vinprovningen den 20/2. I kväll var vi 31 st till provningen. Magiskt!! Trots att jag stod i köket mestadels så hörde jag ändå att var det härligt snack och surr runt borden. Som det skall vara! Temat för vinprovningen var fatlagring vs icke fatlagring. Alla hittade sin favorit (tror jag) och Raber Amin vår sommelier lotsade och berättade kring vintillverkning, vår druva i fokus och mycket mer. Grymt! Anders föreslog att vi skulle rotera sittplatserna i halvtid för att skapa dynamik vilket troligtvis ledde till fler lära "känna samtal"- en briljant idé. Den tänker jag kopiera :)

Till middag var det ugnspocherad gös med vermouth och blåmusselsås med en blomkålspuré, musslor, forellrom, räkor och grönt. En klassiker och en av mina favoriter och med lite vårkänsla fick avsluta middagen, en key lime pie med lättvispad grädde och bär.

Tack alla för en trevlig kväll. Hoppas vi ses nästa gång. Nästa tillfälle, är inte spikat med troligtvis i april och då temat bubbel, champagne. Maten kommer ha lite mer toner av vår skulle jag gissa. Kanske något med sparris!!!

Min vana trogen missade jag att ta några bilder från kvällen. Skicka gärna mig några bilder om du tog några så lägger jag ut dem här.

Varma hälsningar
Magnus

Ps. Lägger ut provningsmaterialet här på sidan om någon vill gå tillbaka och kolla. Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar